%html%
Shopping Cart
ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η SAMMLER Β. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ είναι μια Ελληνική βιομηχανική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της Ηλιακής Ενέργειας και ειδικεύεται στην κατασκευή ηλιακών θερμικών συστημάτων. Ιδρύθηκε το 1975 από τον Βασίλειο Μιχαλόπουλο, ο οποίος είχε ως όραμα τη χρήση ζεστού νερού από τον ήλιο σε κάθε ελληνικό σπίτι. Ο ίδιος, ίδρυσε μια βιομηχανική μονάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανάγκες για ενεργειακές λύσεις με την χρήση ΑΠΕ, οι οποίες ήταν αξιόπιστες, οικονομικές και φιλικές προς το περιβάλλον.

Η Εταιρεία ιδρύθηκε στην Αθήνα – Ελλάδα. Η πρώτη μονάδα παραγωγής βρισκόταν στην περιοχή Αχαρνές και τοποθετήθηκε σε έκταση 200 τ.μ. ωστόσο οι παραγωγικές απαιτήσεις πολλαπλασιάστηκαν και έτσι το 2005 το εργοστάσιο μεταφέρθηκε στον Ασπρόπυργο, σε μεγαλύτερο χώρο παραγωγής (1000 τ.μ.) με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς. Λόγω της συνεχούς αύξησης της ζήτησης σε ηλιακά θερμικά προϊόντα, η επιχείρηση, μετακόμισε ξανά σε ακόμη μεγαλύτερη έκταση (40.000 τ.μ.) στην Πύλη Βοιωτίας σε δικές της ιδιόκτητες εγκαταστάσεις με σύγχρονες μονάδες παραγωγής και αυτοματοποιημένα συστήματα παρακολούθησης, όπου εδρεύει έως και σήμερα.

Ωστόσο, ο δεύτερος γιος του ιδρυτή της εταιρείας, ο Χάρης Μιχαλόπουλος, που ανέλαβε τη διοίκηση από το 2004, ήταν εκείνος που άλλαξε ριζικά την ιστορία και την πορεία της εταιρίας. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο Χάρης Μιχαλόπουλος απέκτησε πλούσια εμπειρία στο διεθνές εμπόριο και στις πωλήσεις, ενώ παράλληλα διαθέτει και τεχνικό υπόβαθρο ως μηχανολόγος μηχανικός. Είναι Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής TC312 η οποία είναι αρμόδια για τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα των ηλιακών θερμικών συστημάτων, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Global Solar Certification Network (GSCN).

Ως κατασκευαστική εταιρία ηλιακών θερμικών συστημάτων με πολυετή εμπειρία στον κλάδο, δημιουργεί καινοτόμες λύσεις με πρωταρχικό στόχο τη μέγιστη απόδοση και την ποιότητα των προϊόντων της. Για αυτό το λόγο εγκατέστησε και διατηρεί έως και σήμερα ένα Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας, το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις του προτύπου EN ISO9001. Το σύστημα ενσωματώθηκε στις διαδικασίες της εταιρείας το 1998 και η SAMMLER Β. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ αποτελεί μια από τις πρώτες εταιρείες ηλιακών συστημάτων που πιστοποιήθηκε με βάση το πρότυπο αυτό.

Το 2005, η εταιρεία άλλαξε στρατηγική και με γνώμονα την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και την εξειδικευμένη τεχνογνωσία, δεν ήταν δύσκολο να διεισδύσει σε αγορές της Ευρώπης όπως η Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο κ.λπ. Περισσότερο από το 90% της παραγωγικής δραστηριότητας εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως καλύπτοντας και τις 5 ηπείρους, ξεπερνώντας με υπερηφάνεια κάθε προσδοκία, απολαμβάνοντας διεθνή αναγνώριση. Με βασικά της όπλα την ποιότητα, την αξιοπιστία αλλά και το παγκόσμιο προφίλ της, πρωταγωνιστεί πέρα από την Ευρώπη και σε άλλες ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αγορές όπως αυτές της Μέσης Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.

Καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των προϊόντων έπαιξαν οι συνεργάτες της εταιρίας, τόσο στον ερευνητικό, όσο και στον εκτελεστικό τομέα. Κάθε εργαζόμενος τόσο της παραγωγής όσο και της διοίκησης επιμορφώνεται και εκπαιδεύεται περιοδικά προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη ικανοποίηση του πελάτη και η προστασία του περιβάλλοντος. Σημαντικό για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων είναι η επιλογή πρώτων υλών, υψηλής ποιότητας και αντοχής. Για τον λόγο αυτό η εταιρία επέλεξε προμηθευτές, κυρίως από την Ευρώπη, οι οποίοι προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ακόμη ότι η SAMMLER Β. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΒΗΕ (Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας), είναι μέλος της ESTIF (European Solar Termal Industry Federation), ενώ γενικότερα διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη χάραξη της ευρωπαϊκής και εθνικής στρατηγικής για τα θέματα ενέργειας και έτσι καταφέρνει να επεκτείνει διαρκώς τις δραστηριότητες της σε νέα πιστοποιημένα προϊόντα, ακολουθώντας πάντα το ρητό:

“Μόνο το τέλειο είναι αρκετά καλό!!!”